Direktlänk till inlägg 28 april 2013
2 portioner
2 dl kvarg/kesella
2 äggvitor
2 skopor proteinpulver
Sötning efter behov, tex stevia
1/2 dl mjölk
Smaksättning såsom choklad, bär, nötter, jordnötssmör
Vispa kvarg, äggvitor, mjölk, sötning, proteinpulver och ev smaksättning.
Ställ i frysen i 1,5 timme. Rör om med jämna mellanrum såvida du inte har en glassmaskin.
I min hade jag proteinpulver med jordgubbssmak, frysta hallon, hackad 70%-ig choklad. Nu är ju glass inte en favorit hos mig, åminstone inte vaniljglass. Däremot älskar jag allt som kan få plats i en glass, såsom olika smaksättningar av choklad, lakrits, bär, mm. Därför blandade jag ner mycket hackad choklad och stevia.
Proteinpulvret gör att glassen blir mer krämig och mindre isig (fråga mig inte hur).
Utan choklad och stevia medräknat blir det per portion ca 210 kcal, 35 g protein, 14 g protein, 2 g fett.
Med 50 g hackad choklad tillkom 250 kcal.
En snabb uppdatering: Har i sommar inte tränat så mycket som jag planerat, har liksom inte riktigt hunnit. Eller rättare sagt så har jag prioriterat annat (att njuta av sommaren om umgänge med familj och vänner) när jag inte jobbat. Har lyckats hy...
OnsdagGymmade; biceps + rygg + mage + armhävningar. TorsdagGrundade med en rejäl fransk och inte jättenyttig frukost på Le Pain Francaise.10 min på löpbandet.Axlar, 4 övningar. Triceps, 3 övningar. Orkade inte alls lika mycket som tidigare. 5 min på ...
Tisdag Tog mig till gymmet på kvällen, trött som en bäver efter att ha sovit 7 h på 2 dygn. Fick håll efter 2 minuters gång på bandet.Orkade inte planera så seriöst utan körde på måfa. Med tanke på allt som har varit den sista månaden så är det int...