Direktlänk till inlägg 6 maj 2014
Eller som Sebastian sa; Lassaka. Gratängen är som en blandning av moussaka och lasagne. Ingen kanel som det är i moussaka och en annorlunda ostsås. Vill man göra det magrare kan man utesluta grädden och baconet.
Ingrediener, 8 portioner:
1 aubergine
Fyllning
1000 g köttfärs
1 gul lök hackad
1 paket bacon klippt i bitar
400 g svamp i bitar
2 rivna morötter
400 g krossade tomater
Ostsås
500 g keso
2,5 dl matlagningsgrädde
3 ägg
Gör så här:
Skär auberginen i 1 cm skivor. Salta på båda sidor och lägg på hushållspapper att torka.
Bryn samman allt till fyllningen. Låt koka ihop 15 minuter.
Blanda samman ostsåsen.
Varva köttfärs, aubergine, köttfärs och slutligen ostsås i en ugnsform.
Gratinera i 200 grader i 30 minuter.
Ät med sallad till.
En snabb uppdatering: Har i sommar inte tränat så mycket som jag planerat, har liksom inte riktigt hunnit. Eller rättare sagt så har jag prioriterat annat (att njuta av sommaren om umgänge med familj och vänner) när jag inte jobbat. Har lyckats hy...
OnsdagGymmade; biceps + rygg + mage + armhävningar. TorsdagGrundade med en rejäl fransk och inte jättenyttig frukost på Le Pain Francaise.10 min på löpbandet.Axlar, 4 övningar. Triceps, 3 övningar. Orkade inte alls lika mycket som tidigare. 5 min på ...
Tisdag Tog mig till gymmet på kvällen, trött som en bäver efter att ha sovit 7 h på 2 dygn. Fick håll efter 2 minuters gång på bandet.Orkade inte planera så seriöst utan körde på måfa. Med tanke på allt som har varit den sista månaden så är det int...