Direktlänk till inlägg 30 maj 2013
Ledig dag innebär att göra matlådor. Har aldrig lagat indisk mat förut men idag försökte jag mig på att göra en gryta efter ett recept som jag ändrade om till min egen variant utifrån vad jag hade hemma. Hur gott som helst och jätteenkelt att göra.
Kycklinggryta Masala
4 portioner
1 kg kycklingben
1 tsk salt, 1 krm peppar
1 skivad gul lök
Strimlad purjolök
Svamp i halvor
2 skivade vitlöksklyftor
Masalablandning: 1 tsk spiskummin, 1 tsk mald koriander, 1 tsk mald ingefära, 1/5 tsk mald kanel, 1/5 tsk mald gurkmeja, 1/5 tsk cayennepeppar.
1 finstrimlad röd pepparfrukt
1 kycklingbuljongtärning
4 dl kokosmjölk
1 tomat i klyftor
2 dl spenat (fryst eller färsk)
Salta och peppra kycklingen. Bryn runt om i olja och smör på medelstark värme tills de fått färg, ca 10 minuter.
Lägg i gul lök, purjolök, vitlök och svamp. Smula ner buljongtärningen och tillsätt masalablandningen. Bryn ca 5 minuter.
Häll på kokosmjölken, tillsätt pepparfrukten. Sjud under lock 20 minuter.
Tillsätt tomat och spenat. Låt allt bli genomvarmt.
Garnera gärna med persilja. Servera med ris eller couscous.
En snabb uppdatering: Har i sommar inte tränat så mycket som jag planerat, har liksom inte riktigt hunnit. Eller rättare sagt så har jag prioriterat annat (att njuta av sommaren om umgänge med familj och vänner) när jag inte jobbat. Har lyckats hy...
OnsdagGymmade; biceps + rygg + mage + armhävningar. TorsdagGrundade med en rejäl fransk och inte jättenyttig frukost på Le Pain Francaise.10 min på löpbandet.Axlar, 4 övningar. Triceps, 3 övningar. Orkade inte alls lika mycket som tidigare. 5 min på ...
Tisdag Tog mig till gymmet på kvällen, trött som en bäver efter att ha sovit 7 h på 2 dygn. Fick håll efter 2 minuters gång på bandet.Orkade inte planera så seriöst utan körde på måfa. Med tanke på allt som har varit den sista månaden så är det int...