Direktlänk till inlägg 7 augusti 2013
Det blev två varianter. Den traditionella smulpajen var förstås godare, ju mer smör och socker desto godare. Eftersom äpplepaj inte är en favorit hos mig och därmed något jag klarar mig utan så väljer jag gärna den nyttigare varianten. Tycker inte om vanlig vaniljsås, men däremot var jordnötssåsen mumsig.
Vanlig smulpaj med vaniljsås:
Den nyttigare varianten med jotdnötssås:
Ingredienser, 2-3 portioner: (söta på valfritt sätt och mängd efter egen smak)
3 äpplen
2 tsk kanel
1/2 tsk kardemumma
2 tsk stevia
2 dl havregryn
1 dl vatten
1/2 tsk vaniljpulver
0,5 dl keso
2 ägg
1 mosad banan
0.5 dl kokosflingor
2 msk honung
1 msk stevia
ev 1 tsk kanel
Jordnötssås, 2 portioner:
0,5 dl keso
0,5 dl kvarg
1 msk mjölk
1-1,5 msk jordnötssmör
Gör så här:
Hacka äpplet i små bitar. Blanda det med kanel, kardemumma, stevia.
Blanda ihop havregryn, vatten, vaniljpulver, keso, ägg, banan, kokosflingor, honung, stevia och ev. kanel.
Lägg äpplena i en ugnssäker form. Häll blandningen över.
Grädda i ugnen på 200 grader i ca 20 min.
Blanda ihop kvarg, keso och jordnötssmör till jordnötssås. Toppa pajen med jordnötssåsen.
En snabb uppdatering: Har i sommar inte tränat så mycket som jag planerat, har liksom inte riktigt hunnit. Eller rättare sagt så har jag prioriterat annat (att njuta av sommaren om umgänge med familj och vänner) när jag inte jobbat. Har lyckats hy...
OnsdagGymmade; biceps + rygg + mage + armhävningar. TorsdagGrundade med en rejäl fransk och inte jättenyttig frukost på Le Pain Francaise.10 min på löpbandet.Axlar, 4 övningar. Triceps, 3 övningar. Orkade inte alls lika mycket som tidigare. 5 min på ...
Tisdag Tog mig till gymmet på kvällen, trött som en bäver efter att ha sovit 7 h på 2 dygn. Fick håll efter 2 minuters gång på bandet.Orkade inte planera så seriöst utan körde på måfa. Med tanke på allt som har varit den sista månaden så är det int...