Direktlänk till inlägg 16 augusti 2013
Supergod paj. Med en pajbotten gjord på kikärter slipper du en massa mjöl och smör. Ni bara måste prova!
<- Innan stanningen hällts över.
Ingredienser, 4 portioner:
Botten:
3 dl kokta kikärtor
25 g smör
3 msk mandelmjöl
0,5 tsk salt (gärna örtsalt)
Fyllningen:
2 st/300g kycklingfiléer
300 g fryst bladspenat
Stanningen:
3 ägg
2 dl keso
0,5 dl mjölk
100 g smulad fetaost
salt o peppar
skivade tomater
Gör så här:
Mixa ihop kikärtor, smör, mjöl och salt. Det ska inte vara helt mos, utan lite bitar i.
Tryck ut degen i en pajform. Förgrädda pajskalet i 15 min på 200 grader.
Skär kycklingen i mindre bitar. Stek i en stekpanna. Fräs bladspenat med kycklingen.
Vispa ihop ägg, keso, mjölk och smulad fetaost med en gaffel. Krydda med salt och peppar.
Lägg kycklingfräset i det förgräddade pajskalet. Häll på stanningen.
Toppa med skivade tomater.
Sätt in i ugnen i ca 30-40 min (tills stanningen stelnat och fått lite färg) på 200 grader.
Servera med en grönsallad.
Näringsvärde/portion: 487 kcal, 42 g protein, 23 g kolhydrater, 25 g fett.
En snabb uppdatering: Har i sommar inte tränat så mycket som jag planerat, har liksom inte riktigt hunnit. Eller rättare sagt så har jag prioriterat annat (att njuta av sommaren om umgänge med familj och vänner) när jag inte jobbat. Har lyckats hy...
OnsdagGymmade; biceps + rygg + mage + armhävningar. TorsdagGrundade med en rejäl fransk och inte jättenyttig frukost på Le Pain Francaise.10 min på löpbandet.Axlar, 4 övningar. Triceps, 3 övningar. Orkade inte alls lika mycket som tidigare. 5 min på ...
Tisdag Tog mig till gymmet på kvällen, trött som en bäver efter att ha sovit 7 h på 2 dygn. Fick håll efter 2 minuters gång på bandet.Orkade inte planera så seriöst utan körde på måfa. Med tanke på allt som har varit den sista månaden så är det int...