Direktlänk till inlägg 18 augusti 2013

Fläskfilé med getostrisotto och sweet chili-grönsaker

Av vidkoksbordet - 18 augusti 2013 19:45

Verkligen så supergott. Att lyckas göra underbart god mat är lycka. Har tidigare varit skeptisk mot både risotto och getost, men kombinationen var suverän. Den salta och krämiga risotton passade perfekt ihop med de söta och starka sweet chili-grönsakerna. Det gick dessutom snabbt att tillaga.

Receptet är för 4 portioner.

 

Ingredienser, fläskfilé:
600 g fläskfilé

salt, peppar, timjan, smör

  

Gör så här, fläskfilé:

Sätt ugnen på 150 grader.

Klappa in fläskfiléen med salt, peppar och timjan. Bryn den runt om i smör.

Stek färdigt i ugnen i ca 20 minuter tills innertempraturen är 65-70 grader.

Låt köttet vila insvept i aluminiumfolie ca 10 minuterna innan det skärs upp och serveras.


Ingredienser, getostrisotto:

1 gul lök, hackad

0,5 dl olivolja

3 dl risottoris (arborio- avorio- eller carnarolisris)

2 dl vitt vin

5-7 dl spad med grönsaksbuljongtärning, kokhet

100 getost, smulad

salt

 

Gör så här, getostrisotto:

Fräs löken lätt i oljan.

Rör i riset och fräs hastigt. Häll på vinet.

Låt vinet koka in på svag värme under omrörning

Späd med buljongspadet under omrörning.

Efter ca 25-30 minuters kokning när risotton är krämig med lite tuggmotstånd, rör ner osten så den får smälta.

Smaka av med salt.


Ingredienser, grönsaksfräs:

1 st purjolök, strimlad

2 vitlöksklyftor, hackad

3 morötter, smala strimlor

1 röd paprika, strimlor

0,5 squash, strimlad

1 msk olja

1 tsk färsk riven eller 1 krm malen ingefära

2,5 msk sweet chili

1 tsk salt, peppar

1 dl jordnötter eller casewnötter

 

Gör så här, sweet chili-grönsaker:

Fräs alla grönsaker i olja tills de är mjuka.

Tillsätt ingefära, sweet chili, salt, peppar och till sist nötterna.



 
 
Ingen bild

Inger

11 oktober 2013 19:29

Det här är enormt gott. Riktig festmat.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av vidkoksbordet - 24 december 2014 10:09


Hittade på ett sconesrecept utan vanligt mjöl som blev riktigt lyckat!   Två scones1,25 g kvarg2 ägg1 msk fiberhusk0,5 msk bakpulver0,5 dl proteinpulver (vanilj eller naturellt)0,5 dl kokosmjöllite saltVispa ihop ägg och kvarg. Blanda ihop de tor...

Av vidkoksbordet - 22 december 2014 17:04


Har squat:at som aldrig förr, men ser inga resultat. Har höjt vikten med rumpan är platt som en pannkaka. Jag tror helt enkelt inte att alla kan träna sig till en big rund but.   Målen för 2014 är inte uppnådda. Inget har ens hänt trots träning t...

Av vidkoksbordet - 17 augusti 2014 18:15

En snabb uppdatering: Har i sommar inte tränat så mycket som jag planerat, har liksom inte riktigt hunnit. Eller rättare sagt så har jag prioriterat annat (att njuta av sommaren om umgänge med familj och vänner) när jag inte jobbat. Har lyckats hy...

Av vidkoksbordet - 25 maj 2014 20:11

OnsdagGymmade; biceps + rygg + mage + armhävningar. TorsdagGrundade med en rejäl fransk och inte jättenyttig frukost på Le Pain Francaise.10 min på löpbandet.Axlar, 4 övningar. Triceps, 3 övningar. Orkade inte alls lika mycket som tidigare. 5 min på ...

Av vidkoksbordet - 22 maj 2014 12:51

Tisdag Tog mig till gymmet på kvällen, trött som en bäver efter att ha sovit 7 h på 2 dygn. Fick håll efter 2 minuters gång på bandet.Orkade inte planera så seriöst utan körde på måfa. Med tanke på allt som har varit den sista månaden så är det int...

Presentation


Välkommen till mitt köksbord.
Här kommer jag dela med mig av vissa delar av min vardag och av olika erfarenheter och framgångar med min träning, kost och hälsa. Allt för att inspirera mig själv och motivera mig att inte ge upp i förtid.

Alla recept

Senaste inläggen

Hittarecept.se

Matbloggstoppen

Kategorier

Fråga mig

5 besvarade frågor

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards