Direktlänk till inlägg 19 september 2013
Gott, enkelt och väldigt nyttigt. Kvarngrynen går utmärkt att byta ut mot quinoa, bulgur eller liknande.
Ingredienser tonfiskbiffar, 2 portioner:
1 burk tonfisk i vatten
1 ägg
1 msk tomatpure
1 tsk timjan
1 tsk sweet relish (fungerar även med tex mango chutney)
Örtsalt, peppar
Gör så här:
Låt vattnet på tonfisken rinna av. Blanda med övriga ingredienser.
Klicka ut till 4 biffar. Stek på båda sidor på svag värme (i kokosfett).
Ingredienser kvarngryn i tomat, 3 (obs) portioner:
2 portioner (1,5 dl) kvarngyn
100 zucchini i bitar
100 svamp i bitar
0,5 hackad rödlök
400 g krossade tomater
Salt, peppar, oregano
Gör så här:
Fräs zucchini, svamp och rödlök mjuka i fett.
Tillsätt kvarngryn och bryn några minuter.
Häll på krossade tomater och koka 12 minuter (enligt anvisningar på förpackningen)
Smaka av med salt, peppar och oregano.
Näringsvärde tonfiskbiffar/portion: 136 kcal, 16 g protein, 7 g kolhydrater, 5 g fett.
Näringsvärde kvarngryn i tomat/portion: 185 kcal, 7 g protein, 36 g kolhydrater, 2 g fett.
En snabb uppdatering: Har i sommar inte tränat så mycket som jag planerat, har liksom inte riktigt hunnit. Eller rättare sagt så har jag prioriterat annat (att njuta av sommaren om umgänge med familj och vänner) när jag inte jobbat. Har lyckats hy...
OnsdagGymmade; biceps + rygg + mage + armhävningar. TorsdagGrundade med en rejäl fransk och inte jättenyttig frukost på Le Pain Francaise.10 min på löpbandet.Axlar, 4 övningar. Triceps, 3 övningar. Orkade inte alls lika mycket som tidigare. 5 min på ...
Tisdag Tog mig till gymmet på kvällen, trött som en bäver efter att ha sovit 7 h på 2 dygn. Fick håll efter 2 minuters gång på bandet.Orkade inte planera så seriöst utan körde på måfa. Med tanke på allt som har varit den sista månaden så är det int...