Direktlänk till inlägg 10 januari 2014
Är egenligen inte jätteförtjust i curry, men detta smakade väldigt gott. Det var dessutom superenkelt att tillaga. Jag valde jasminris, men det går säkert utmärkt att byta ut till fullkornsris, bulgur, dinkel, matvete eller till exempel quinoa.
Det ser inte så smaskigt ut på bilden men det var det!
Ingredienser, 4-6 portioner:
1 liten gul lök
750 g köttfärs
500 g sommargrönsaker (paprika, majs, ärtor)
0,75 msk curry
5 dl vatten
1 grönsaksbuljong
salt, peppar, soja
1 knippe persilja
3 dl långkornigt ris
Gör så här:
Fräs lök. Blanda i köttfärsen och bryn.
Rör ner sommargrönsakerna och curry. Tillsätt vatten och grönsaksbuljong.
Koka upp och sjud i 25 mintuer.
Koka riset tills det är hälften färdigt. Blanda ihop det med köttfärsen och låt det koka färdigt.
Smaka av med salt, peppar och soja. Strö över persilja.
Servera gärna med ketchup och en grönsallad.
En snabb uppdatering: Har i sommar inte tränat så mycket som jag planerat, har liksom inte riktigt hunnit. Eller rättare sagt så har jag prioriterat annat (att njuta av sommaren om umgänge med familj och vänner) när jag inte jobbat. Har lyckats hy...
OnsdagGymmade; biceps + rygg + mage + armhävningar. TorsdagGrundade med en rejäl fransk och inte jättenyttig frukost på Le Pain Francaise.10 min på löpbandet.Axlar, 4 övningar. Triceps, 3 övningar. Orkade inte alls lika mycket som tidigare. 5 min på ...
Tisdag Tog mig till gymmet på kvällen, trött som en bäver efter att ha sovit 7 h på 2 dygn. Fick håll efter 2 minuters gång på bandet.Orkade inte planera så seriöst utan körde på måfa. Med tanke på allt som har varit den sista månaden så är det int...