Direktlänk till inlägg 1 februari 2014
Dessa blev otroligt goda! Pralinformar är att föredra, men knäckformar i aluminium funkar också. Lite pilligt men värt besväret. Nästa gång kommer vi modifiera receptet lite, men dessa blev ändå suveräna. Använd en mörk chokald som smakar gott.
Ingredienser, ca 20 st
200 g mörk choklad
100 g vit choklad
2 msk Baileys
4 msk grädde
Gör så här:
Smält hälften av den mörka chokladen. Pensla kanterna på pralinformarna med chokladen. Låt stelna och pensla ytterligare en gång. Ställ i kylen.
Blanda Baileys och grädde och koka upp. Bryt den vita chokladen i bitar och lägg i Baileysgrädden. Rör tills chokladen smält och smeten är helt jämn.
Fyll chokladskalen men lämna plats till chokladbotten. Enklast är att spritsa ner fyllningen. Ställ kallt en stund att stelna.
Smält resten av den mörka chokladen och bre ut över formarna. Låt stelna.
En snabb uppdatering: Har i sommar inte tränat så mycket som jag planerat, har liksom inte riktigt hunnit. Eller rättare sagt så har jag prioriterat annat (att njuta av sommaren om umgänge med familj och vänner) när jag inte jobbat. Har lyckats hy...
OnsdagGymmade; biceps + rygg + mage + armhävningar. TorsdagGrundade med en rejäl fransk och inte jättenyttig frukost på Le Pain Francaise.10 min på löpbandet.Axlar, 4 övningar. Triceps, 3 övningar. Orkade inte alls lika mycket som tidigare. 5 min på ...
Tisdag Tog mig till gymmet på kvällen, trött som en bäver efter att ha sovit 7 h på 2 dygn. Fick håll efter 2 minuters gång på bandet.Orkade inte planera så seriöst utan körde på måfa. Med tanke på allt som har varit den sista månaden så är det int...