Direktlänk till inlägg 1 februari 2014
Nötsmör är så gott att jag ska sluta göra mer, äter upp det alldeles för snabbt. Det må vara nyttigt, men när flera matskedar nötsmör försvinner i ett nafs blir lite väl mycket kalorier. Jag utgick från standardrecept för att göra nötsmör/mandelsmör/cashewsmör.
Att tillsätta kakao blev faktiskt otroligt bra. Jag köpte såna naturella nötter som finns i lösvikt (cashewnötter, jordnötter, mandlar, pecannötter, valnötter, paranötter). Det går lika bra att utesluta choklad.
Ingredienser:
200 nävar valfria naturella nötter/mandlar
ca 1 tsk rapsolja (olivolja ger smak)
lite flingsalt
1 tsk kakao
Rosta nötterna i ugnen i 10 minuter på 175 grader, eller i en torr stekpanna tillsammas med lite (!) flingsalt. Se upp så de inte bränns.
Mixa dem i en matberedare/mixer i några minuter. Först blir det som en degmassa, men fortsätt mixa lite till. Tillsätt kakao, olja och ev. salt, lite i taget tills du är nöjd med smak och konsistens.
En snabb uppdatering: Har i sommar inte tränat så mycket som jag planerat, har liksom inte riktigt hunnit. Eller rättare sagt så har jag prioriterat annat (att njuta av sommaren om umgänge med familj och vänner) när jag inte jobbat. Har lyckats hy...
OnsdagGymmade; biceps + rygg + mage + armhävningar. TorsdagGrundade med en rejäl fransk och inte jättenyttig frukost på Le Pain Francaise.10 min på löpbandet.Axlar, 4 övningar. Triceps, 3 övningar. Orkade inte alls lika mycket som tidigare. 5 min på ...
Tisdag Tog mig till gymmet på kvällen, trött som en bäver efter att ha sovit 7 h på 2 dygn. Fick håll efter 2 minuters gång på bandet.Orkade inte planera så seriöst utan körde på måfa. Med tanke på allt som har varit den sista månaden så är det int...