Direktlänk till inlägg 30 juli 2013
Helt otroligt så mycket det går att göra utan mjöl och smör! Gjorde även vanliga piroger på traditionellt recept, och de blev kanske något godare. Kommer dock fortsätta att göra dem med keso, de blev lite kladdigare men saftigare och godare än dem gjorda med kvarg.
Piroger med kvarg:
Piroger med keso:
Ingredienser för 4 små piroger = 2 portioner:
2 ägg
1 dl kvarg/keso
50 g/knappt 1 dl fiberhusk
1,5 dl vatten
salt
timjan
Gör så här:
Rör samman ägg, kvarg, fiberhusk, vatten, salt och timjan till en smetig deg.
Låt svälla ca 10 minuter.
Dela degen i 4 delar och tryck ut till så stora kakor som möjligt på pakplåtspapper. Tips är att fukta händerna.
Grädda i 4 minuter på 225 grader.
Fördela fyllningen på kakorna och vik ihop. Nagga kanterna med gaffel.
Grädda ytterligare 15 minuter.
Näringsvärde för 2 piroger/1 portion (endast degen inräknad):
Kesopirogerna: 139 kcal. 14 g protein, 2 g kolhydrater, 8 g fett.
Kvargpirogerna: 120 kcal. 13 g protein, 2 g kolhydrater, 6 g fett.
Jag gjorde fyllningen på nötfärs, svamp, lök, riven morot, salt, peppar och soja. De vanliga pirogerna smaksatte jag med creme fraiche med franska örter. Creme fraichen räckte inte till all fyllning så i kesopirogerna rörde jag ner keso i fyllningen (blir krämigt och gott).
Vanliga pirogerna:
En snabb uppdatering: Har i sommar inte tränat så mycket som jag planerat, har liksom inte riktigt hunnit. Eller rättare sagt så har jag prioriterat annat (att njuta av sommaren om umgänge med familj och vänner) när jag inte jobbat. Har lyckats hy...
OnsdagGymmade; biceps + rygg + mage + armhävningar. TorsdagGrundade med en rejäl fransk och inte jättenyttig frukost på Le Pain Francaise.10 min på löpbandet.Axlar, 4 övningar. Triceps, 3 övningar. Orkade inte alls lika mycket som tidigare. 5 min på ...
Tisdag Tog mig till gymmet på kvällen, trött som en bäver efter att ha sovit 7 h på 2 dygn. Fick håll efter 2 minuters gång på bandet.Orkade inte planera så seriöst utan körde på måfa. Med tanke på allt som har varit den sista månaden så är det int...