Direktlänk till inlägg 1 februari 2014
Botten blir god och knaprig. Ett bra och matigt alternativ till vanlig pizzabotten. Välj den fyllning du gillar, jag valde tomatsås, svamp, skinka och ost.
Ingredienser, 2 pizzor:
3 äggvitor
1,5 dl mandelmjöl, fettreducerat (http://www.bodystore.com/3/sv/artiklar/mandelmjol-eko-veg-400-gram)
0,5 dl hela linfrön
0,5 tsk bakpulver
1 tsk fiberhusk
1 dl kvarg
Salt, peppar, timjan oregano, basilika
Gör så här:
Vispa äggvitorna till hårt skum.
Blanda samman alla torra ingredienser. Tillsätt kvarg och äggvitorna.
Lägg degen på bakplåtspapper. Tryck ut degen platt med hjälp av ett annat bakplåtspapper. Gör en stor eller två små pizzor.
Förgrädda 5 minuter på 175 grader.
Lägg på valfri fyllning.
Grädda igen på högsta temperatur tills fyllningen fått färg och osten smält.
Näringsinnehåll pizzabotten/portion: 287 kcal, 34 g protein, 7 g kolhydrater, 13,5 g fett.
En snabb uppdatering: Har i sommar inte tränat så mycket som jag planerat, har liksom inte riktigt hunnit. Eller rättare sagt så har jag prioriterat annat (att njuta av sommaren om umgänge med familj och vänner) när jag inte jobbat. Har lyckats hy...
OnsdagGymmade; biceps + rygg + mage + armhävningar. TorsdagGrundade med en rejäl fransk och inte jättenyttig frukost på Le Pain Francaise.10 min på löpbandet.Axlar, 4 övningar. Triceps, 3 övningar. Orkade inte alls lika mycket som tidigare. 5 min på ...
Tisdag Tog mig till gymmet på kvällen, trött som en bäver efter att ha sovit 7 h på 2 dygn. Fick håll efter 2 minuters gång på bandet.Orkade inte planera så seriöst utan körde på måfa. Med tanke på allt som har varit den sista månaden så är det int...