Senaste inläggen

Av vidkoksbordet - 6 oktober 2013 15:21

...och riskera att göra bort sig när man blir "tvingad" till det.



 


Av vidkoksbordet - 4 oktober 2013 12:31

Tonfisk på burk är inte det godaste som finns (enligt mig), men nyttigt. Dock kan man piffa till det genom att göra dessa biffar som ger en smak av curry och kokos. Servera med till exemepl ratatouille (bryn paprika, zucchini, lök, svamp. Slå på krossade tomater. Smaka avmed salt, peppar, 1 tsk soja).

 

Ingredienser, 2 stora portioner (egentligen 4 portioner):

2 ägg

2 burkar avrunnen tonfisk

2 tsk kokosmjöl

2 msk kokosflingor

1 tsk curry

dill, salt, peppar


Gör så här:

Blanda alla ingredienser. Smaka av med curry, salt, peppar och dill. Stek på båda sidorna.


Näringsvärde/stor portion: 250 kcal, 33 g protein, 4 g kolhydrater, 11 g fett.

Av vidkoksbordet - 3 oktober 2013 22:00

Håll koll på tillagningstiden, de blir lätt torra. Perfekta att ta upp ur frysen och micra när man vill ha ett snabbt mellanmål.
 
Ingredienser, 12 stycken:

100 proteinpulver choklad (4 skopor)

75 g/knappt 2,5 dl havregryn

0,75 dl stevia strö

2 tsk kakao

1 tsk bakpulver

0,5 tsk salt

2 bananer

3 msk jordnötssmör

0,5 dl kokosflingor

2 ägg


Gör så här:

Mixa hälften av havregrynen till havremjöl. Blanda med övriga torra ingredienser.

Mosa bananerna, blanda med ägg och jordnötssmör till en jämn smet.

Blanda samman allt och fyll 12 muffinsformar som sitter i en muffinsplåt.

Grädda 8-10 min på 175 grader.


Näringsvärde/muffins: 119 kcal, 10 g protein, 11 g kolhydrater, 5 g fett.


Jag serverade mina med krämigt hallon- och jordgubbsfluff. http://vidkoksbordet.bloggplatsen.se/2013/08/07/10080998-bananpannkaka-med-kramigt-proteinfluff/

 


 
 
 

Av vidkoksbordet - 3 oktober 2013 19:00

Om du vill undvika mjöl och feta mejeriprodukter, så ska du sluta läsa nu. Om du vill laga en fantastiskt god och saftig köttfärspaj med smak av curry och tacokrydda, så ska du fortsätta läsa. Pajdegen blir knaprig och behöver inte förgräddas. Går supersnappt att göra.

   

Ingredienser, 4 portioner:

Pajdeg

50 g rumsvarmt smör

4 dl vetemjöl

1,5 dl mjölk

2 tsk bakpulver

Fyllning

300 g nötfärs

100 g svamp

1 gul lök

70 g majs

0,5 påse tacokrydda

1 tsk curry

1 tsk salt, svartpeppar

1 tomat

2,5 dl crème fraiche

2 dl riven ost


Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda alla ingredienserna till pajdegen till en smidig deg. Kavla ut degen och klä en pajform.


Stek köttfärsen, hackad lök, skivad svamp. Tillsätt kryddorna. Blanda i majs och hackad tomat.

Tillsätt crème fraiche. Fyll pajskalet med fyllningen.

Täck över med ost och grädda i ugnen ca 20 minuter.

Av vidkoksbordet - 3 oktober 2013 19:00

Inte det nyttigaste med sanslöst gött och enkelt. Vilken sorts pasta och grädde man vill använda är upp till var och en, jag använde vanlig bandpasta och 20%-ig grädde. Det är myyycket godare än det ser ut på bilden.

 

Ingredienser, 4 portioner:

2 pkt bacon

2 pkt halloumi

2 buketter broccoli

200 g svamp

1 gul lök

(50-70 g?) soltorkade tomater

3-4 dl grädde

pasta


Gör så här:

Dela allting (förutom pastan...) i bitar och fräs mjukt.

Slå över grädden och låt det koka upp.

Smaka av med salt och peppar.

Servera med pasta.




Av vidkoksbordet - 2 oktober 2013 22:15

Dansstep idag. Roligt som vanligt, trots att jag var splittrad i tankarna och hade svårt att fokusera.

Cyklade sedan hem till Morudj som ordnat kalas för mig. Present (morgonrock), ballonger, middag, donuts, tårtljus. Tack fina du, du värmde verkligen mitt hjärta. Fantastiskt trevligt och fantastiskt god mat.

         

      

   
 

Kameran är kass och gör inte rättvisa till hur god maten var och därför lägger jag inte upp någon bild på maten. Men så här gjorde hon:

Bryn gul lök, svamp, soltorkade tomater, halloumi. Häll över sojagrädde. Servera med pasta. Mums!

Cyklade sedan en omväg hemåt, hamnade lite fel. När jag cyklade i mörkret i norra Biskopsgården och försökte hitta hem gick tankarna till de skottlossningar som varit.

Av vidkoksbordet - 2 oktober 2013 12:45

Goda pannkakor fyllda med protein. Smakar en blandning av kokos, banan och lite choklad. Tillsätt kakao för mer chokladsmak.

 
Ingredienser, 2 portioner pannkakor:
3 ägg
1 mosad banan
0,5 dl kvarg
0,5 dl mjölk
2 msk kokosflingor
1 skopor (ca 1 dl) proteinpulver (jag valde kaseinprotein chokladmilkshake från Micellar)
1 tsk bakpulver

Gör så här:
Blanda alla ingredienser.
Stek på svag värme.

Ingredienser blåbärsfluff, 2 portioner:
2 äggvitor
1 dl kvarg
100 g (2 dl?) blåbär (eller andra bär)
Vaniljpulver och sötning efter smak

Gör så här:
Vispa äggvitorna till hårt skum.
Blanda samman övriga ingredienser.
Rör ner äggvitorna i resten.

Näringsvärde pannkakor, 1 portion: 303 kcal, 32 g protein, 23 g kolhydrater, 10 g protein.
Näringsvärde fluff, 1 portion: 80 kcal, 10 g protein, 9 g kolhydrater, 1 g fett.

Av vidkoksbordet - 1 oktober 2013 14:19

Firade min födelsedag i förskott med familjen. Har tyvärr inga bilder, råkade radera hela mappen istället för bara en bild. Pucko. Gjorde proteinmuffins och proteinfluff med min nya superbraiga elvisp. Tack, mamma, nu kan jag baka ordentligt igen. Vi shoppade, åt, fikade, åkte nercabbat i höstsolen, pratade och hade trevligt. Hedrande att alla samlades för min skull.   

   

Har köpt nytt proteinpulver med kasein. Kaseinprotein utsöndrar protein under flera timmar och ger en mättnadskänsla, jämfört med vassleprotein som ger en snabb utsöndring protein. Kasein är lämpligt att ta som mellanmål, frukost eller kvällsmål, och vassle är lämpligt att ta direkt efter träning. Ska börja baka med kaseinprotein istället. Enligt en smakprovning i Gymgrossistens tidning fick Micellar crème jordgubbsmilkshake bäst betyg. Jag köpte chokladmilkshake och Jim köpte Super Gainer från Wnt, via svensktkosttillskott.se (supersnabb leverans). Tyvärr smakade mitt proteinpulver syntetiskt och pulveraktigt. Det går ju att dricka, men nej, den rekommenderas inte och kommer inte köpas igen.

 
Har inte mått bra i några dagar och har varken tränat, bloggat, eller ätit så mycket. När aptiten inte finns är det perfekt att snabbt kunna ta en dryck med protein.

Presentation


Välkommen till mitt köksbord.
Här kommer jag dela med mig av vissa delar av min vardag och av olika erfarenheter och framgångar med min träning, kost och hälsa. Allt för att inspirera mig själv och motivera mig att inte ge upp i förtid.

Alla recept

Senaste inläggen

Hittarecept.se

Matbloggstoppen

Kategorier

Fråga mig

5 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards