Senaste inläggen
Så smaskigt!!!
Ingredienser:
Hacka nötterna (spara gärna lite av dem till garneringen) och mixa dem med katrinplommonen och lakritspulvret. Håll på en stund så att allt blir till en massa.
Ställ ut ischokladformar på ett fat.
Häll i lite av den smälta chokladen i botten av varje form.
Klicka i en klick av nötmassan i varje form, men se till så att det finns lite plats kvar så att du sedan kan fylla resten med choklad.
Garnera med hackade nötter.
Låt pralinerna stelna i kylen.
Ingredienser
Gör då här
Tips
Glöggen håller några dagar om du ställer in den i kylskåpet och du kan återanvända de kryddor du använde genom att skölja av dem och låta dem torka för att sedan använda dem nästa gång.
I år blir det raw food-julgodis med mamma. Dagen började med en sportdrink. Smakade en blandning av choklad, nötter och ingefära. God!
Vi använde oss av hasselnötsmjölk. Det blir 9 dl av hasselnötsmjölken.
Lecitin innehåller 83 % av viktiga fettsubstanser och är särskilt rikt på fosfolipider. De innehåller kolin som är en viktig del i acetylkolin. Fettsubstanserna fosfolipider utgör en viktig del av hjärnan och membranen i kroppens celler. Acetylkolin finns i hjärnan och kroppens centrala nervsystem. Kolin stödjer normal fettomsättning, leverfunktion och homocysteinomsättning i blodet. Supernature Pure Lecitin extraheras ur sojabönor som inte är genmodifierade och ger extra näring med en rundare och mer krämig smak. Det är en utmärkt ingrediens i hemmagjord choklad och supersmoothies eftersom det verkar emulgerande och är ett effektivit förtjockningsmedel.
Lägg lergrytan i vatten och låt stå i 1 timme.
Sätt ugnen på 150 grader.
Blanda alla ingredienser till marinaden i en liten skål.
Putsa köttet från hinnor och lägg ner biten i lergrytan. Häll på marinaden och se till att hela biten täcks av marinad.
Lägg grönsakerna som du skurit i bitar runt om steken. Sätt på locket och ställ in i ugnen.
Sätt in en kötttermometer i bitens tjockaste del.
Ta ut steken när den kommit upp i 70 grader, då är den klar.
Gör såsen och smaka av efter din egen smak.
Citat av Jim; "Det värsta med att träna ben är att jag är så rädd att få stora ben att jag måste byta ut jeansen." Önskar jag hade det problemet, har svårt att fylla ut byxorna runt låren. Köpte skinnbyxor förra veckan och t.o.m storlek 34 som är den minsta storleken satt löst över rumpan och låren. Hur kul är det?!
På måndagen tränade vi ben, rumpa och mage. Riktigt tungt. Tog 1,5 dos Shotgun men hade ändå dåligt med kraft. Sist klarade jag 80 kg i benpress, nu kunde jag inte rubba plattan.
Organisationsdagar med jobbet, vilket innebar för mycket alkohol och för lite sömn. Detta släpade efter några dagar och motivationen föll i botten.
Jobb och annat gjorde att det inte blev mer träning under veckan.
Fick en spontan kommentar av min vän som jag känt i flera år; "Du är ju i svinbra form". Tack, det var precis den peppen jag behövde för att hålla motivationen uppe. :) Visst får jag kommentarer ibland, men det är stor skillnad på när de inte kommer från en kille som bara vill en sak.
Älskar att göra köttfärssås i massa möjliga kombinationer på det jag hittar i skåpen. Denna blev jättegod!
Skriver inga måttangivelser eller instruktioner, tror de flesta vet hur man gör.
I denna hade jag:
Nötfärs
Svamp
Hackad lök
Riven morot
Hackad spenat
Tacosås
Kokosmjölk
Salt, peppar, någon sorts torkad grön ört jag fått av mamma