Alla inlägg under juli 2013
Goda och lätta att göra. Kan varieras med olika pålägg. Jag åt mina med en klick smör och skinka. Supergott!
Ingredienser 2 små scones:
1 dl havremjöl (mixa havregryn till mjöl)
3/4 dl kvarg
½ äpple
2 tsk kanel
½ tsk bakpulver
Gör så här:
Grovriv äpplet och ta bort lite av vätskan.
Blanda havremjöl med bakpulver och kanel.
Blanda i äpplet och kvargen.
Dela upp smeten till två scones. Lägg på bakplåtspapper.
Grädda i ugnen 12-15 minuter på 225 grader.
Använd valfritt pålägg.
Gav mig ut och joggade i förmiddags. Springa snabbt = håll, så jag fick göra en paus med lite styrkeövningar. Försökte mig på armhävningar med fick mer ont i handleden. Så det blev plankan, sit ups och utfall. Sedan var det bara till att ge sig hem i lugnt joggingtempo för hållet gav inte med sig. Surt när jag hade energi till att springa mer.
När jag kom hem från joggingen slängde jag ihop scones, gjorda utan mjöl och smör, till frukost. Mums!
Har inte tagit Tartarus särskilt mycket senaste tiden utan bara vid träning. Har inte tränat särskilt mycket heller. I juli har jag jobbat heltid plus ytterligare 52 timmar, så det har varit mycket annat att hinna med när jag varit ledig. Med tanke på det fina vädret har jag heller inte velat stänga in mig på gymmet. Trots att jag ätit pizza, chips och godis nästan varje dag, har bullen på magen försvunnit av sig själv och den är nu i sitt habitualstillstånd igen.
Det godaste jag gjort på länge som dessutom är nyttigt. Måste testas!
Ingredienser:
1 äggvita
2 tsk kakao
2 tsk stevia
0,5 dl kvarg
1 msk jordnötssmör
1/3 banan
Vispa äggvitan hård (så att skålen går att hålla upp och ner)
Blanda kakao, stevia, kvarg, jordnötssmör och mosad banan (bananen gör att det blir sött, och ger väldigt mycket banansmak om man tar för mycket).
Vänd försiktigt (så inte fluffet försvinnet) ner smeten i äggvitan.
Servera med tex bär.
Jättemumsiga bollar.
Ingredienser:
1 dl = 100g jordnötssmör
1,5 skopa proteinpulver (jag tog choklad, men det kan varieras)
1,5 tsk kakao
1 tsk vaniljpulver
2 tsk stevia
30g naturella cashewnötter
30g tranbär
Vatten (1 msk?)
Kokos till garnering
Gör så här:
Blanda jordnötssmör, proteinpulver, kakao, vaniljpulver och stevia.
Tillsätt vatten så att det blir en mjuk och jämn smet.
Hacka nötter och gojibär. Blanda ner dem i smeten.
Forma till små bollar och rulla dem i kokos.
Sätt i frysen i 30 min så de stelnar. Ät kylskåpskalla.
Dessa blev goda. Fasta och enkla att skära i bitar. Dock kanske något torra, så nästa gång kommer jag testa att ha i 1/2 dl kvarg för att kanske få dem saftigare och syrligare. En nypa salt hade också gjort susen.
Ingredienser:
1,5 banan
1dl jordnöttssmör = ca 100g
0,5 dl stevia
2dl havregryn
1dl proteinpulver (jag hade choklad, men det kan varieras efter egen smak)
0,7 dl hackade valnötter.
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 g.
Blanda jordnötssmör, mosad banan och stevia.
Rör ner havregryn, proteinpulver och valnötterna.
Lägg i en smord ugnsform (ca 15 x 25 cm) eller på bakplåtspapper.
Grädda i ca 12 min.
Dela i bitar.
Jag inser att jag springer väldigt långsamt, vilket är ett problem eftersom jag nästan jämt springer till bussen/vagnen. Nu är jag trött på att den kör ifrån mig! Testade att springa i intervaller idag. Har inte gjort det förut och kom på det när jag väl kommit ut, så jag improviserade mellan att gå snabbt, springa snabbt och jogga långsamt. Det var mycket jobbigare än att bara jogga som jag gjort förut. Tog ingen Tartarus innan heller för klockan var kväll, vilket antagligen påverkade min energinivå. Det var roligt och trevligt med variation, att kunna dra på lite och känna hur effektivt det blev på flåset. Förstås fick jag håll, det kommer lättare om jag springer fort vilket är en orsak till att jag tidigare mest joggat. Lyckades ändå hålla en medelhastighet på 8,93 km/h. Kommer variera passen mellan att jogga vanligt och i intervaller.
Blir ca 8 våfflor = 2 portioner
Kalorisnåla och goda! Till och med Jim blev positivt överraskad. Vet inte varför jag inte tog en bild, men de ser ut som vanliga våfflor.
2 dl mjölk
2 dl mineralvatten
2 dl dinkelmjöl
2 dl grahamsmjöl
2 ägg
2 tsk bakpulver
3 msk smölt smör
Blanda och grädda som vanligt i våffeljärn. Vill man ha mindre "grova" våfflor funkar det att ta endast dinkelmjöl.
Till dem kan jag rekommendera vispgrädde och pannkakssirap. Gymgrossisten har god kalorifri pannkakssirap
http://www.gymgrossisten.com/1/sv/artiklar/pancake-syrup-355ml (fråga mig inte hur något som är gott kan vara kalorifritt. Något lurt är det!)