Alla inlägg under januari 2014

Av vidkoksbordet - 22 januari 2014 12:15

Fungerar både som mellanmål och som lyxig frukost. Tillsätt mer stevia om du vill ha den sötare och äta den till fika.

Detta blev väldigt gott. Det blev så stort och krämigt mycket fluff att det hade räckt till 2 mugcakes.

                      
Ingredienser, 1 mugcake:

0,75 dl havregryn

0,75 portion (ca 22 g) proteinpulver vassle choklad (jag valde cappuccino från Fitnessguru)

1 tsk bakpulver

2 tsk kakao

Ev 2 tsk stevia

1 ägg (eller 2 äggvitor för mindre äggig smak)

2 msk keso

2 msk bryggt kaffe

1 nypa salt


Gör så här:

Blanda ihop alla torra ingredienser. Tillsätt övriga ingredienser och blanda ihop/mixa till en jämn smet.
Lägg i en smord form och micra på högsta effekt i 1,5 minut.


Näringsinnehåll, mugcake: 342 kcal, 34 g protein, 23 g kolhydrater, 11 g fett.


Fluff, 1-2 portioner:

75 g frusna björnbär

1 skopa (20 g) vassleprotein vanilj

2 msk kvarg

0,5 msk vatten


Gör så här:

Mixa alla ingredienser med en stavmixer till en jämn massa. Vispa med ballongvisp eller elvisp några minuter tills det börjar klättra uppför vispen.


Näringsvärde, fluffet: 181 kcal, 14 g kolhydrater, 30 g protein, 1 g fett.

Av vidkoksbordet - 21 januari 2014 18:51

Detta blev fantastiskt gott! Ni måste testa. Grädde med touch av whiskey. Väldigt enkelt att göra, dessutom.

     

            

Ingredienser, 4 portioner:

Köttet
600 g fläskfilé

Smör, salt, peppar

Grönsaksblandning

4 tomater (eller 16 cocktailtomater)

1 msk olivolja

Salt, svartpeppar, gnutta socker, timjan

1 vitlöksklyfta

Whiskysås

2 schalottenlökar

smör

3,5-4 msk whiskey, irländsk (jag använde Naked Grouse)

3 msk kalvfond

2,5 dl matgrädde

0,5 tsk soja

salt, peppar

 


Gör så här:

Sätt på ugnen på 100 grader.

Putsa fläskfilén fri från hinnor och senor. Bryn köttet runtom i smör, salta och peppra. Placera köttet i en ugnsfast form och stick in en köttermometer mitt i en av filéerna. 

Dela tomaterna i klyftor. Blande dem med olivolja, salt, peppar och socker. Lägg dem på samma ugnsform som köttet. Skala och skiva vitlöken och lägg med tomaterna. Klipp av ett par stjälkar timjan och lägg ovanpå.

Tillaga i ugnen på 125 grader i ca 30 minuter tills köttet är 65-70 grader. Om köttet blir klart före de tillbehören, ta ut det och låt det vila i aluminiumfolie så länge.


Skala och finhacka schalottenlöken och fräs den i smör i en kastrull. Tillsätt 1 msk grädde och rör om. TIllsätt resten av grädden, soja, fond och whiskey. Låt puttra ihop. Smaka av med salt och peppar. Red ev med maizena.


Skär fläskfilén i skivor och servera med tomaterna, haricot verts och klyftpotatis/pressad potatis/potatispuré. örtpuré och whiskysåsen.

Av vidkoksbordet - 19 januari 2014 19:21

Började måndagen med ett pass bodypump. Hatar verkligen bodypump! Det var i alla fall den inställning jag hade när jag kom till passet. Lyckligtvis hade jag fel. Det kändes riktigt roligt och jag höjde med 2 kg (ja, bara två) under benböj och ryggövningarna. Hade laddat ordentligt med mat sent kvällen innan och en riktigt rejäl frukost innan passet. Johanna fick med mig på bodypumpen och på kvällen fick jag med henne på ett pass powerstrip.

På tisdagen blev det step. Åh, så roligt!

Onsdag morgon ställde jag klockan tidigare och sprang en kort runda före frukost. Jobbigt under tiden, men skönt efteråt.

 
På söndag förmiddag tog jag mig till gymmet, tränade axlar, biceps och triceps. Det kändes riktigt bra och roligt att köra styrketräning igen.

Av vidkoksbordet - 18 januari 2014 11:03

Älskar att göra olika bars i olika smakkombinationer. Mandelsmöret ger dem en god smak. De är perfekta att ta med sig till skolan eller jobbet som ett mellanmål, eller att äta hemma till kaffet. Linda in dem i aluminiumfolie så håller de sig bra i rumstemperatur hela dagen.

 

Ingredienser, 2 bars mandelchoklad:
1 dl havregryn

1 skopa (30 g) vassleprotein choklad

1 msk mandelsmör

1,5 msk vatten

0,5 msk kakao


Ingredienser, 2 bars mandelvanilj:
1 dl havregryn

1 skopa (30 g) vassleprotein vanilj

1 msk mandelsmör

1,5 msk vatten

1 kryddmått vanilj


Gör så här:

Blanda ihop alla torra ingredienser. TIllsätt mandelsmör och vatten tills det blir en formbar massa.
Använd händerna. Tillsätt mer vatten om det blir för torrt och mer havregryn/proteinpulver om det blir för blött.


Näringsvärde/bar mandelchoklad: 175 kcal, 18 g protein, 13 g kolhydrater, 6 g fett.

Av vidkoksbordet - 18 januari 2014 11:00

Utan nötsmör blir barsen kalorisnålare. Linda in i aluminiumfolie och ta med till skolan/jobbet. De håller sig bra i rumstemperatur.

 

Ingredienser, 2 små bars

0,25 dl havregryn

1 skopa proteinpulver

1 msk kokosnötsmjöl

1 msk kokosflingor

0,5-1 msk mjölk

0,5-1 msk kvarg

1 krm vaniljpulver


Gör så här:

Blanda samman alla torra ingredienser. Knåda ihop allt med händerna, det känns omöjligt i början, men det går. Tillsätt mjölk och kvarg försiktigt tills massan blir lagom, men inte för blöt. Forma till två bars.


Näringsvärde/bar: 119 kcal, 15,5 g protein, 7 g kolhydrater, 3 g fett.


Av vidkoksbordet - 18 januari 2014 10:51

Om du gillar mandelsmör borde du testa att göra eget. Det är verkligen lätt och betydligt billigare än att köpa färdigt.

     

Rosta mandlarna i ugnen i 10 minuter på 175 grader, eller i en torr stekpanna. Se upp så de inte bränns.

Mixa mandlarna i en matberedare/mixer i några minuter. Först blir det som en degmassa, men fortsätt mixa lite till. Tillsätt salt och olja (ej olivolja då det ger smak), lite i taget tills du är nöjd med smak och konsistens.

Av vidkoksbordet - 14 januari 2014 20:19

En enkel och god middagsrätt. Servera med ris, quinoa, andra gryn eller ät den som den är.

Ingredienser, 4 portioner:

300 g nötfärs

1 gul lök finhackad

1 vitlöksklyfta finhackad

2 msk röd currypaste

400 ml kokosmjölk

1 tärning grönsaksbuljong

0,5 blomkål i buketter

1 burk (400 g) kikärter kokta

Koriander

1 dl salta jordnötter

Salt


Gör så här:

Fräs gul lök, vitlök och nötfärs i tillsammans med currypaste.

Tillsätt kokosmjölk och buljong. Låt koka ca 5 minuter under lock.

Tillsätt blomkål, koka ytterligare 5 minuter.

Tillsätt kikärter, låt det bli varmt.

Smaka av med salt och koriander.

Strö över jordnötter vid servering.




Av vidkoksbordet - 14 januari 2014 14:50

Blev verkligen goda. Rekommenderas!

Receptet hittade jag på Tasty Health http://www.tasty-health.se/2012/08/choklad-cheesecake-proteinbrownies.html

   

Ingredienser, ca 15 st:

Kakan

1,5 dl havremjöl

0,5 dl havregryn

1,5 (45g) skopa vassleproteinpulver choklad

1,5 msk kakao

1 krm salt

1/2 tsk bakpulver

3 msk stevia

1 msk kokosfett

1 dl mjölk (valfri sort)

75 g kesella

Topping

100 g Philadelphia (jga valde 3%)

50 g kesella

1 msk vassleproteinpulver vanilj

1 krm vaniljpulver

1 msk stevia

1 tsk snabbgelatin

Chokladmönster

1 msk mjölk

1 msk Philadelphia

1 msk vassleproteinpulver choklad

1 tsk kakao


Gör så här:

Blanda alla torra ingredienser till kakan. Tillsätt övriga. Häll i en ungssäker form, ca 20x20, klädd med bakplåtspapper. Grädda i 175 C i ca 15 minuter. Kakan blir lätt torr om den gräddas för länge. Låt svalna helt.

Blanda ihop ingredienserna till toppingen med en stavmixer. Bre ut toppingen över kakan. Ställ i kylen ca 20 minuter.
 
Gör eventuellt ett chokladmönster på toppingen.
 
Näringsvärde/bit: 70 kcal, protein 6 g, kolhydrater 4,5 g, fett 3 g.

 

Presentation


Välkommen till mitt köksbord.
Här kommer jag dela med mig av vissa delar av min vardag och av olika erfarenheter och framgångar med min träning, kost och hälsa. Allt för att inspirera mig själv och motivera mig att inte ge upp i förtid.

Alla recept

Senaste inläggen

Hittarecept.se

Matbloggstoppen

Kategorier

Fråga mig

5 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards