Senaste inläggen

Av vidkoksbordet - 18 januari 2014 11:00

Utan nötsmör blir barsen kalorisnålare. Linda in i aluminiumfolie och ta med till skolan/jobbet. De håller sig bra i rumstemperatur.

 

Ingredienser, 2 små bars

0,25 dl havregryn

1 skopa proteinpulver

1 msk kokosnötsmjöl

1 msk kokosflingor

0,5-1 msk mjölk

0,5-1 msk kvarg

1 krm vaniljpulver


Gör så här:

Blanda samman alla torra ingredienser. Knåda ihop allt med händerna, det känns omöjligt i början, men det går. Tillsätt mjölk och kvarg försiktigt tills massan blir lagom, men inte för blöt. Forma till två bars.


Näringsvärde/bar: 119 kcal, 15,5 g protein, 7 g kolhydrater, 3 g fett.


Av vidkoksbordet - 18 januari 2014 10:51

Om du gillar mandelsmör borde du testa att göra eget. Det är verkligen lätt och betydligt billigare än att köpa färdigt.

     

Rosta mandlarna i ugnen i 10 minuter på 175 grader, eller i en torr stekpanna. Se upp så de inte bränns.

Mixa mandlarna i en matberedare/mixer i några minuter. Först blir det som en degmassa, men fortsätt mixa lite till. Tillsätt salt och olja (ej olivolja då det ger smak), lite i taget tills du är nöjd med smak och konsistens.

Av vidkoksbordet - 14 januari 2014 20:19

En enkel och god middagsrätt. Servera med ris, quinoa, andra gryn eller ät den som den är.

Ingredienser, 4 portioner:

300 g nötfärs

1 gul lök finhackad

1 vitlöksklyfta finhackad

2 msk röd currypaste

400 ml kokosmjölk

1 tärning grönsaksbuljong

0,5 blomkål i buketter

1 burk (400 g) kikärter kokta

Koriander

1 dl salta jordnötter

Salt


Gör så här:

Fräs gul lök, vitlök och nötfärs i tillsammans med currypaste.

Tillsätt kokosmjölk och buljong. Låt koka ca 5 minuter under lock.

Tillsätt blomkål, koka ytterligare 5 minuter.

Tillsätt kikärter, låt det bli varmt.

Smaka av med salt och koriander.

Strö över jordnötter vid servering.




Av vidkoksbordet - 14 januari 2014 14:50

Blev verkligen goda. Rekommenderas!

Receptet hittade jag på Tasty Health http://www.tasty-health.se/2012/08/choklad-cheesecake-proteinbrownies.html

   

Ingredienser, ca 15 st:

Kakan

1,5 dl havremjöl

0,5 dl havregryn

1,5 (45g) skopa vassleproteinpulver choklad

1,5 msk kakao

1 krm salt

1/2 tsk bakpulver

3 msk stevia

1 msk kokosfett

1 dl mjölk (valfri sort)

75 g kesella

Topping

100 g Philadelphia (jga valde 3%)

50 g kesella

1 msk vassleproteinpulver vanilj

1 krm vaniljpulver

1 msk stevia

1 tsk snabbgelatin

Chokladmönster

1 msk mjölk

1 msk Philadelphia

1 msk vassleproteinpulver choklad

1 tsk kakao


Gör så här:

Blanda alla torra ingredienser till kakan. Tillsätt övriga. Häll i en ungssäker form, ca 20x20, klädd med bakplåtspapper. Grädda i 175 C i ca 15 minuter. Kakan blir lätt torr om den gräddas för länge. Låt svalna helt.

Blanda ihop ingredienserna till toppingen med en stavmixer. Bre ut toppingen över kakan. Ställ i kylen ca 20 minuter.
 
Gör eventuellt ett chokladmönster på toppingen.
 
Näringsvärde/bit: 70 kcal, protein 6 g, kolhydrater 4,5 g, fett 3 g.

 

Av vidkoksbordet - 14 januari 2014 14:39

Enkelt att bara slänga ihop på morgonen. Gott med smör och ost till.

 

Ingredienser, 2 portioner:

1 dl havregryn

0,5 dl havremjöl (mixat havregryn)

1 tsk bakpulver

1 msk linfrö

1 msk solroskärnor

1 nypa salt

1 dl kvarg

1 ägg


Gör ås här:

Blanda samman alla torra ingredienser. Tillsätt övriga ingredienser.

Bre ut i en form/tallrik. Micra ca 2 minuter på högsta effekt. Vänd på brödet och micra ytterligare ca 2 minuter på högsta effekt.


Näringsinnehåll/portion: 235 kcal, 21 g kolhydrater, 16 g protein, 10 g fett.

Av vidkoksbordet - 14 januari 2014 09:53

Har ingen direkt koll på hur mycket jag tog av ingredienserna. Jag hade lite svarta bönor hemma och strödde även över det.

 

Ingredienser:

Vit fisk och räkor. Salt och citron. Tillaga i 20 mintuer i 200 grader.

Spenatröran

Mixa tinad spenat. Smaka av med persilja, dragon, mynta, vitlök, senap, vatten, honung, olivolja, salt, peppar.

Av vidkoksbordet - 14 januari 2014 09:38

Smakade som en äpplepaj. Väldigt god! Receptet hittade jag på tasty healt:

http://www.tasty-health.se/2013/10/sotpotatisbiffar-och-snabb-efterratt.html

 

Ingredienser, 2 portioner:

2 äpplen

1 tsk kanel

2 tsk smör/kokosfett

Töcket:

1 dl havremjöl (mixat havregryn)

0,5 dl havregryn

0,5 dl mandelmjöl

2 msk kokosflingor

1,5 msk honung

2 tsk smör/kokosfett


Gör så här:

Skär äpplena i bitar och stek i smör och kanel. Lägg äpplena på en tallrik.

Blanda ihop alla ingredienserna täcket. Stek täcket några minuter i smör.

Smula täcket över äpplena.


Jag valde att servera med vaniljfluff på caseinprotein.

2 skopor caseinprotein vanilj blandas med några msk vatten i taget så det blir en grynig massa. Ställ i frysen 10 minuter. Vispa sedan med elvisp eller ballongvisp i några minuter.

Av vidkoksbordet - 12 januari 2014 19:15

På måndagen började jag en kurs i poledance. Har fortfarande ont i handleden men det ska nog gå bra ändå, vill verkligen börja nu. Tydligen är tanken att vi ska bli väldigt duktiga på dessa 8 veckor. Jag hoppas jag blir det! Har börjat stretcha en del sista tiden, är verkligen ovig som ett kylskåp. Vighet, styrka och teknik är det som behövs. Men så kul det var!

Blev sen sjuk och efter det sjönk motivationen i botten. Kände mig arg för att jag tränar men inte ser några resultat. Funderar ibland på att ge upp träningen men vill försöka året ut.

Presentation


Välkommen till mitt köksbord.
Här kommer jag dela med mig av vissa delar av min vardag och av olika erfarenheter och framgångar med min träning, kost och hälsa. Allt för att inspirera mig själv och motivera mig att inte ge upp i förtid.

Alla recept

Senaste inläggen

Hittarecept.se

Matbloggstoppen

Kategorier

Fråga mig

5 besvarade frågor

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards