Senaste inläggen

Av vidkoksbordet - 3 januari 2014 22:00

Blir saftiga tack vare moroten och bananen.

 

Ingredienser, 4 små muffinsar:

2 msk havremjöl (mixat havregryn)

2 msk kokosmjöl

2 msk stevia

1 tsk bakpulver

1,5 tsk malen kanel

1 ägg

0,5 mosad banan

2 krm vaniljpulver

1,5 dl finrivna morötter

Frostingen

keso, vaniljpulver,

rivna morötter, kanel


Näringsinnehåll, alla muffinsar utan frosting: 297 kcal, 15 g protein, 39 g kolhydrater, 9 g fett.


Gör så här:

Blanda alla ingredienser till muffinsarna.

Fördela i 4 muffinsformar.

Micra på högsta effekt i 2 minuter.

Blanda keso med vaniljpulver.

Strö över rivna morötter och sikta över kanel.


Av vidkoksbordet - 3 januari 2014 21:57

Så fantastiskt galet gott och väldigt enkelt att göra. Ingen brännare behövs!

 

Ingredienser, 4 portioner:

3 dl vispgrädde

1 dl mjölk

0,75 dl socker

4 st äggulor

0,5 tsk vaniljsocker

0,5 tks vaniljpulver

2 msk råsocker


Gör så här:

Blanda grädde, mjölk och socker i en kastrull. Låt koka upp.

Vispa upp äggulorna ordentligt. Häll gräddmjölken över äggen under kraftig vispning.

Tillsätt vaniljsocker och vaniljpulver.

Fördela smeten i 4 portionsformar. Ställ portionsformarna i en vattenfylld from, med vatten upp till halva kanten på portionsformarna.

Grädda i nedre delan av ugnen på 150 grader i 60 minuter.

Ställ i kylen för att stelna under natten.

Vid servering, sätt ugnen på grill på högsta värmen. Stö råsocker över formarna och grädda med ugnsluckan öppen 2-3 minuter.

Servera gärna med färska bär.

Av vidkoksbordet - 30 december 2013 19:01

Går snabbt att förbereda. Parmesanosten ger en väldigt god smak.

 
Ingredienser, 2 portioner:

400 g vit fisk

2 msk pesto

2 tomater (eller flera småtomater)

3 msk parmesanost

salt


Gör så här:

Salta fisken. Lägg i en ugnsform.

Bre över pesto. Skiva tomaterna och lägg över. Strö över parmesanost.

Tillaga i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter.

Servera med till exempel kokt potatis.

Näringsinnehåll/portion: 295 kcal, 43 g protein, 5 g kolhydrater, 12 g fett.

Av vidkoksbordet - 30 december 2013 18:50

Jättegott och saftigt tillbehör till kött. Varken sås eller potatis behövs till.

 

Ingredienser:

1 stor purjolök

2 vitlöksklyftor

rosmarin

olivolja

ca 1 dl vittvin

500 g kokta vita bönor

persilja

1 msk honung

salt, peppar

citron

Nötfärs


Gör så här:

Strimla och skölj purjolöken. Hacka vitlöken fint. Stek mjukt ca 15 minuter i olivolja tillsammans med rosmarin.

Häll i bönorna, vinet och fyll på med vatten så det täcker.

Sjud i 10 minuter eller tills vätskan kokat bort.

Tillsätt persilja och honung.

Smaka av med salt, peppar och citronsaft.


Forma biffar av nörfärs. Salta och peppra. Stek i olivolja/smör.


Av vidkoksbordet - 29 december 2013 21:09

Det var en trög start på veckan. Jobbade extra (ca 70 timmar denna vecka), det gick dåligt med pass på Nordic Wellnes, vill inte gymma ensam och jag hade ingen lust att springa i regnet. Godis som står framme på jobbet varje dag är svårt att låta bli. Hade i början på veckan gått upp 3 kilo på 2 veckor, så det är inte konstigt att jag kände mig som en uppsvälld ballong.

På juldagen tog jag mig trots allt till gymmet innan jobbet. Det kändes så bra och var riktigt roligt. Tränade lite blandade övningar för överkroppen.

På torsdagen tog jag en liten joggingtur före frukost på 4 km. Att säga att jag flög fram vore en överdrift, men det var skönt att komma ut.

Jim har ont i armbågen så på söndagen tog jag mig själv till gymmet igen. Var för trött för att orka några större ansträngningar men tränade ben, rumpa, mage och rygg.

Hade en diskussion på jobbet om att alla kan få magrutor. Jag hoppas det stämmer. När jag vägde som minst för några år sedan med bmi på 17 och tränade mycket, fanns det fortfarande fett kvar på magen och inte en tillstymmelse till rutor. Men jag ger inte upp än. Nu äter jag mer protein och mindre mängd socker och hjälper inte det så går det nog inte att få några rutor för mig.

Av vidkoksbordet - 22 december 2013 21:00

Hela veckan spenderades i Nice. Två morgnar gav jag mig ut på joggingtur på shoppingstråken och strandvägen. För övrigt blev det ingen träning förutom att vi gick väldigt mycket, fick träningsvärk i rumpan och låren.

   
Har ätit alldeles för mycket och onyttigt denna vecka. Känner mig som en sprängfylld ballong Saknar verkligen träningen och en kost med mycket protein och grönsaker samt sparsamt med kolhydrater. Det är som att kroppen längtar efter att få i sig det den är van vid. Däremot har smaklökarna jublat över att få baguetter, cappuccino, pommes frites, vin, crępes med nutella, glass, croque monsieur och de fantastiskt goda middagarna. Fast nästa vecka blir det nog inte så mycket träning ändå, jobbar varje dag och lediga kvällar vill jag spendera hemma med hjärtat. Det är ju ändå jul. Julveckan innebär även ett undantag med mer godis, glögg och annat onyttigt, än vanligt.

Av vidkoksbordet - 15 december 2013 21:00

På tisdagen gymmade jag och Jim. Tränade biceps och axlar. Ökade med 2,5 kg i axelpress, vilket inte är mycket egentligen, men ändå en ökning.

På torsdagen gymmade vi igen. Vi tränade ben, rumpa och mage. Lyckades åter igen med 70 kg i benpress, även om jag fick ont i ena knät.

På lördagen tränade vi rygg, triceps och biceps på gymmet. Rygg horisontell dragmaskin smalt grepp höjde jag från 21 kg till 27,1 kg. Dragmaskin triceps 15 kg 3x10. Brukar träna biceps med 2 hantlar på 5 kg 3x10, så när Jim gav mig 2 hantlar på 7 kg protesterade jag. Brukar ju bara klara några repetitioner på 6 kg. Ännu en gång insåg jag att spärren är mental, för jag klarade 2x5 repetitioner.

Av vidkoksbordet - 8 december 2013 20:43

En vecka fylld med träning. Har nu avslutat den ena kursen och plötsligt har jag mer tid att till exempel träna. Motivationen är på topp just nu. Min älskling/bästa vän/personliga tränare är ännu mer motiverad än jag. Du inspirerar mig, peppar mig uppmuntrar mig, lär mig och hjälper mig.


På onsdagen blev det dansstep. Jag älskar svår koordination, men den här gången var den för svår. Blev lite varm men inte mer än så. Fortsatte därför med en timme på gymmet. Tränade ben, rumpa, mage och biceps. När jag ser alla tjejer som är så muskulösa att jag måste titta en stund för att ens se om det är en kille eller tjej, blir jag inspirerad och tänker att kan de så kan jag. Nu vill jag ju inte bli riktigt så stor utan målet är att få muskler som syns över huvud taget. Anläggningen är så stor med många rum att varenda gång är jag på väg in i herrarnas omklädningsrum. Det kanske man kan kalla för en Freudiansk fellokalisering?

På torsdagen körde jag och Jim ett gympass. Det blev träning av axlar, triceps och mage.

På fredagen tränade jag powerstrip, ett dansinspirerat pass ungefär som poledance men utan pole. Det var roligaste jag gjort på länge! Skulle kunna träna flera timmar i sträck. Däremot var det inte så fysiskt ansträngande, antagligen för att jag inte riktigt kunde movesen. Fortsatte sedan på gymmet. Biceps med 2 st 5 kg-hantlar, 4x12 repetitioner. Biceps med stång 11,5 kg, 3x10 repetitioner. Triceps med en 6 kg-hantel bakom huvudet, 10+5+10 repetitioner. Sedan gluteus på maskin samt magövningar på matta. Förutom ett äpple och en Wellness Nutrition hade jag inte ätit sedan frukosten kl 10. Tränade mellan 14.50-16.45 och kände mig full av energi och mätt i magen hela tiden, vilket borde bero på min proteinrika frukost; proteinpulver Strawberry White Chocolate (One Whey Protein från Fitnessgurun) + diet pulver vanilj (Micro Whey Diet från Self Omninutrition, som är mättande) som jag blandade ner i kvarg + keso. Älskar dessa pulver, så gott och perfekt när jag inte kan komma på vad jag ska äta eller har ont om tid. Har upptäckt dietpulver som har likande näringsinnehåll som vanligt proteinpulver, men är dessutom mättande.

Ny på Nordic Wellness.

      Nyinköpta:                                                            Favorit, smakar som vailjglass:

              

Diet-Pro choklad smakade helt okej. Night-Pro vanilj smakade bedrövligt.


Startade lördagen med proteinfylld cappuccinogröt. Sedan tränade jag och Jim på gymmet. Vi är lite oeniga om vilka övningar som är bra och hur de ska göras. Eftersom jag inte sett några resultat hittills har jag lovat att göra exakt som han säger året ut. Denna gången tränade vi rygg, ben och mage. Förra gången sänkte jag benpress från 80 till 70 kg. Idag sänkte jag till 60 kg. Vid 70 kg tog det bara stopp och jag förstår inte varför. Däremot gjorde jag djupare böjning vid benpressen så det blev automatiskt tyngre.

På söndagen jobbade Jim, så jag gick på julgudstjänst och tränade sedan MRL+45, ett 40 min långt pass (nej, det var inte 45 min långt) med core-, rumpa- och benträning. Tränade sedan axlar på gymmet. Axelpress i maskin på 11,5 kg, 3x12 repetitioner samt axelpress med 2 hantlar ā 4 kg, 3x10 repetitioner.


För att få extra styrka under passen upprepar jag kontinuerligt mitt motto för mig själv; "när jag kommer utanför min bekvämlighetszon, då kommer effekten". Så när det värker i musklerna och kroppen känns som ett bananskal, ler jag för mig själv och tänker; nu kommer effekten, styrkan och konditionen.

 

Presentation


Välkommen till mitt köksbord.
Här kommer jag dela med mig av vissa delar av min vardag och av olika erfarenheter och framgångar med min träning, kost och hälsa. Allt för att inspirera mig själv och motivera mig att inte ge upp i förtid.

Alla recept

Senaste inläggen

Hittarecept.se

Matbloggstoppen

Kategorier

Fråga mig

5 besvarade frågor

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards