Senaste inläggen

Av vidkoksbordet - 26 januari 2014 21:00

På måndagen var det poledance. Trodde jag skulle slå ihjäl mig när vi skulle stå på händerna mot väggen och på huvudet mot stången. Jag överlevde tack vare att jag fick hjälp. Har börjat öva hemma på att stå på huvudet. När Jim såg mina försök trodde han också att jag skulle slå ihjäl mig. Att stå på händerna kommer jag däremot aldrig klara. Informerade läraren om att hade jag vetat detta hade jag aldrig anmält mig.

 
På onsdagen gymmade jag, tränade ben och rumpa. Köpte nya löparbyxor förra veckan i storlek XS bara för att få dem att sitta åt runt låren. XS! Förstår inte varför låren aldrig blir större :( Tränade sedan ytterligare ett pass poledance, missade förra veckan och fick lov att träna med en annan grupp. Det är helt otroligt så ovig jag är jämfört med alla fit'a 20-åringar. Tydligen har jag kort ländrygg för jag har svårt att stretcha med rak rygg.

På torsdagen gymmade jag med Johanna. Jag tränade axlar och mage. Började öva på att lyfta benen när jag hänger i armarna, men än så länge lyckas jag inte ha benen rakt ut, utan de är böjda. Målet är att ha dem rakt ut som ett V med tårna pekandes ut mot sidorna. Är imponerad av Johannas styrka och beslutsamhet. Bra kämpat!

På fredagen hade Jim lovat att följa med till gymmet, men han skulle jobba och jag fick gymma själv. Det gick fantastiskt bra, kände mig stark och pigg. Tränade biceps, triceps och mage. Hade träningsvärk insida lår och i axlarna och jag tyckte allt att armarna redan såg större ut så jag kände mig extra stark.


På lördagen körde jag ett kort men effektivt pass på gymmet. Tränade rygg och lite ben. Höjde vikterna och gjorde fler set men med färre repetitioner i varje set. I vissa set klarade jag bara av 4 repetitioner. Hade tänkt göra benböj också men jag är så svag att jag inte vågade bland allt folk som var där, är rädd att jag ska trilla ihop på golvet.

Den sista veckan har jag ätit extra mycket både mat och sötsaker. Maten är jag stolt över att jag fått i mig, jag vet att kroppen behöver det. Sötsakerna (dumlekakor, yoghurtdoppat naturgodis, mörk choklad, baileyspraliner och salta jordnötter) har slinkit ner dagligen för vi har bakat en del och det är oundvikligt att provsmaka under tiden. Det har blivit en liten bulle på magen men jag tänker inte anstränga mig för att få bort den just nu genom att dra ner på intaget (förutom med sötsakerna då), för kroppen behöver egentligen mer än vad den redan får och jag vill inte att bristen på mat gör att resultaten av styrketräningen uteblir.

Av vidkoksbordet - 26 januari 2014 09:13

Dessa är helt underbart goda och sötsliskiga, de bästa snickerskakorna jag gjort. Inte direkt hälsosamma, men rekommenderas om man vill unna sig något extra.

   

Ingredienser, 12 st

350 g jordnötssmör

2 dl sirap

1 dl socker

2 tsk vaniljsocker

4 dl krossade Cornflakes.

1 dl kokos

250 g choklad

0,5 msk olja


Gör så här:

Blanda jordnötssmör, sirap, socker och vaniljsocker i en kastrull.

Värm upp på svag värme och låt ingredienserna smälta ihop

Rör ned krossad cornflakes och kokos.

Bred ut smeten i en bakplåtspapperklädd form, låt den vara ca 2-2,5 cm tjock.

Smält blockchokladen i micron eller i vattenbad. Tillsätt 0,5 msk olja för extra glans och smidighett.

Bred ut den smälta chokladen på kaksmeten. Låt stelna i kylen.

Skär kakan i fyrkantiga bitar och njut! Förvara i kyl och ta fram ca 10 min innan servering.

Av vidkoksbordet - 26 januari 2014 09:09

Suveränt gott och stort fluff som blir väldigt krämigt. Kvargen är inte nödvändigt med gör det extra krämigt.

Jag använde mig av jordgubbar och vassleprotein i smaken jordgubb och vit choklad från Fitnessguru. Jag strödde sedan över riven mörkchoklad och kokos.

   

Ingredienser, fluff:

100 g bär frysta

1 skopa (20-30g) vassleprotein

2 msk kvarg

2 msk vatten


Gör så här:

Mixa ihop allt till en jämn massa. Vispa med elvisp eller ballongivsp i några minuter tills det börjar klättra uppför vispen.

Av vidkoksbordet - 22 januari 2014 13:35

Väldigt goda pannkakor med smak av banan och toffee. Jag använde mig av Sweet Drops Stevia English Toffee som jag köpte här (http://www.vitaminvaruhuset.se/sweet-drops-stevia-english-toffee-60-ml). Älskar de dropparn, helt underbara att smaksätta kaffet med.

Överstek inte pannkakorna, de blir lätt torra. Jag gjorde fluff på vaniljcasein, men på bilden har det hunnit smälta lite av värmen från pannkakorna. Jag ringlade sedan över Walden Farms kalorifria pannkakssirap och hade skivad banan till. Mums!

 

Ingredienser, 1 portion:

0,5 dl havregryn

0,5 skopa vassleprotein vanilj

1 msk kokosmjöl

0,5 tsk bakpulver

salt

2 msk kvarg

2 ägg

0,5 banan mosad

15 dropppar stevia toffee


Gör så här:

Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt övriga och mixa ihop till en jämn smet.

Stek två pannkakor i kokosfett.


Vaniljfluff:

1 skopa caseinprotein vanilj blandas med några msk vatten så det blir en grynig massa. Ställ i frysen 10 minuter. Vispa sedan med elvisp eller ballongvisp i några minuter.

 

Av vidkoksbordet - 22 januari 2014 12:15

Fungerar både som mellanmål och som lyxig frukost. Tillsätt mer stevia om du vill ha den sötare och äta den till fika.

Detta blev väldigt gott. Det blev så stort och krämigt mycket fluff att det hade räckt till 2 mugcakes.

                      
Ingredienser, 1 mugcake:

0,75 dl havregryn

0,75 portion (ca 22 g) proteinpulver vassle choklad (jag valde cappuccino från Fitnessguru)

1 tsk bakpulver

2 tsk kakao

Ev 2 tsk stevia

1 ägg (eller 2 äggvitor för mindre äggig smak)

2 msk keso

2 msk bryggt kaffe

1 nypa salt


Gör så här:

Blanda ihop alla torra ingredienser. Tillsätt övriga ingredienser och blanda ihop/mixa till en jämn smet.
Lägg i en smord form och micra på högsta effekt i 1,5 minut.


Näringsinnehåll, mugcake: 342 kcal, 34 g protein, 23 g kolhydrater, 11 g fett.


Fluff, 1-2 portioner:

75 g frusna björnbär

1 skopa (20 g) vassleprotein vanilj

2 msk kvarg

0,5 msk vatten


Gör så här:

Mixa alla ingredienser med en stavmixer till en jämn massa. Vispa med ballongvisp eller elvisp några minuter tills det börjar klättra uppför vispen.


Näringsvärde, fluffet: 181 kcal, 14 g kolhydrater, 30 g protein, 1 g fett.

Av vidkoksbordet - 21 januari 2014 18:51

Detta blev fantastiskt gott! Ni måste testa. Grädde med touch av whiskey. Väldigt enkelt att göra, dessutom.

     

            

Ingredienser, 4 portioner:

Köttet
600 g fläskfilé

Smör, salt, peppar

Grönsaksblandning

4 tomater (eller 16 cocktailtomater)

1 msk olivolja

Salt, svartpeppar, gnutta socker, timjan

1 vitlöksklyfta

Whiskysås

2 schalottenlökar

smör

3,5-4 msk whiskey, irländsk (jag använde Naked Grouse)

3 msk kalvfond

2,5 dl matgrädde

0,5 tsk soja

salt, peppar

 


Gör så här:

Sätt på ugnen på 100 grader.

Putsa fläskfilén fri från hinnor och senor. Bryn köttet runtom i smör, salta och peppra. Placera köttet i en ugnsfast form och stick in en köttermometer mitt i en av filéerna. 

Dela tomaterna i klyftor. Blande dem med olivolja, salt, peppar och socker. Lägg dem på samma ugnsform som köttet. Skala och skiva vitlöken och lägg med tomaterna. Klipp av ett par stjälkar timjan och lägg ovanpå.

Tillaga i ugnen på 125 grader i ca 30 minuter tills köttet är 65-70 grader. Om köttet blir klart före de tillbehören, ta ut det och låt det vila i aluminiumfolie så länge.


Skala och finhacka schalottenlöken och fräs den i smör i en kastrull. Tillsätt 1 msk grädde och rör om. TIllsätt resten av grädden, soja, fond och whiskey. Låt puttra ihop. Smaka av med salt och peppar. Red ev med maizena.


Skär fläskfilén i skivor och servera med tomaterna, haricot verts och klyftpotatis/pressad potatis/potatispuré. örtpuré och whiskysåsen.

Av vidkoksbordet - 19 januari 2014 19:21

Började måndagen med ett pass bodypump. Hatar verkligen bodypump! Det var i alla fall den inställning jag hade när jag kom till passet. Lyckligtvis hade jag fel. Det kändes riktigt roligt och jag höjde med 2 kg (ja, bara två) under benböj och ryggövningarna. Hade laddat ordentligt med mat sent kvällen innan och en riktigt rejäl frukost innan passet. Johanna fick med mig på bodypumpen och på kvällen fick jag med henne på ett pass powerstrip.

På tisdagen blev det step. Åh, så roligt!

Onsdag morgon ställde jag klockan tidigare och sprang en kort runda före frukost. Jobbigt under tiden, men skönt efteråt.

 
På söndag förmiddag tog jag mig till gymmet, tränade axlar, biceps och triceps. Det kändes riktigt bra och roligt att köra styrketräning igen.

Av vidkoksbordet - 18 januari 2014 11:03

Älskar att göra olika bars i olika smakkombinationer. Mandelsmöret ger dem en god smak. De är perfekta att ta med sig till skolan eller jobbet som ett mellanmål, eller att äta hemma till kaffet. Linda in dem i aluminiumfolie så håller de sig bra i rumstemperatur hela dagen.

 

Ingredienser, 2 bars mandelchoklad:
1 dl havregryn

1 skopa (30 g) vassleprotein choklad

1 msk mandelsmör

1,5 msk vatten

0,5 msk kakao


Ingredienser, 2 bars mandelvanilj:
1 dl havregryn

1 skopa (30 g) vassleprotein vanilj

1 msk mandelsmör

1,5 msk vatten

1 kryddmått vanilj


Gör så här:

Blanda ihop alla torra ingredienser. TIllsätt mandelsmör och vatten tills det blir en formbar massa.
Använd händerna. Tillsätt mer vatten om det blir för torrt och mer havregryn/proteinpulver om det blir för blött.


Näringsvärde/bar mandelchoklad: 175 kcal, 18 g protein, 13 g kolhydrater, 6 g fett.

Presentation


Välkommen till mitt köksbord.
Här kommer jag dela med mig av vissa delar av min vardag och av olika erfarenheter och framgångar med min träning, kost och hälsa. Allt för att inspirera mig själv och motivera mig att inte ge upp i förtid.

Alla recept

Senaste inläggen

Hittarecept.se

Matbloggstoppen

Kategorier

Fråga mig

5 besvarade frågor

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards