Senaste inläggen

Av vidkoksbordet - 1 februari 2014 10:00

Dessa blev otroligt goda! Pralinformar är att föredra, men knäckformar i aluminium funkar också. Lite pilligt men värt besväret. Nästa gång kommer vi modifiera receptet lite, men dessa blev ändå suveräna. Använd en mörk chokald som smakar gott.

     

Ingredienser, ca 20 st

200 g mörk choklad

100 g vit choklad

2 msk Baileys

4 msk grädde


Gör så här:

Smält hälften av den mörka chokladen. Pensla kanterna på pralinformarna med chokladen. Låt stelna och pensla ytterligare en gång. Ställ i kylen.

Blanda Baileys och grädde och koka upp. Bryt den vita chokladen i bitar och lägg i Baileysgrädden. Rör tills chokladen smält och smeten är helt jämn.

Fyll chokladskalen men lämna plats till chokladbotten. Enklast är att spritsa ner fyllningen. Ställ kallt en stund att stelna.

Smält resten av den mörka chokladen och bre ut över formarna. Låt stelna.

Av vidkoksbordet - 1 februari 2014 09:56

Jag tycker vanligt havregrynsgröt är rätt så tråkig, men till min stora glädje har jag upptäckt alla goda variationer man kan göra!


Jag hade dåligt med ingredienser hemma till min tänkta topping, så det blev 50 g kvarg, 1 msk jordnötssmör och 1 tsk kakao som jag blandade ihop. Strödde sedan över lite kokosflingor och kakaonibs.
   
Ingredienser, 1 portion:
1 dl havregryn
1 dl proteinpulver (kan bytas ut mot mer jordgubbar)
6-7 (ca 75 g) jordgubbar frysta
1 äggvita (kan uteslutas men gör det krämigt och luftigare)
Salt
3 dl vatten


Gör så här:

Koka upp havregryn, vatten, salt, jordgubbar. Sjud ett par minuter.

Tillsätt äggvitan under omrörning och sedan proteinpulvret.

Låt sjuda någon minut så det blir varmt. 


Näringsvärde/portion bara gröt: 323 kcal, 32 g kolhydrater, 38 g protein, 4g fett

Av vidkoksbordet - 1 februari 2014 09:45

Dessa blev verkligen jättebra. Tunna och riktigt saftiga, fyllda med mycket protein. Nästa gång kommer jag göra dubbel sats för de blev så goda.
Jag serverade med blåbär mixade med sukrin, men pannkakorna var så goda i sig att inget tillbehör behövdes. Föreslår annars kanelkesella; kesella, kanel/kardemumma, vaniljpulver, sukrin/stevia.
   
Ingredienser, 1 pannkaka:
50 g keso
1 ägg
1 äggvita
25 g mjölk
0,75 tsk fiberhusk
1 msk vassle vanilj (kan bytas ut mot 1 nypa vaniljpulver och ytterligare 0,75 tsk fiberhusk)
Liten bit morot (ca 40 g) finriven
Nypa salt
(Ev. lite kanel/kardemumma i eller på smeten om du önskar)

Gör så här:
Mixa samman allt förutom moroten till en jämn smet.
Tillsätt den rivna moroten.
Grädda på båda sidor i kokosfett.

Näringsvärde/pannkaka: 204 kcal, 26 g protein, 9 g kolhydrater, 7 g fett.

Av vidkoksbordet - 1 februari 2014 09:45

Botten blir god och knaprig. Ett bra och matigt alternativ till vanlig pizzabotten. Välj den fyllning du gillar, jag valde tomatsås, svamp, skinka och ost.

        

Ingredienser, 2 pizzor:

3 äggvitor

1,5 dl mandelmjöl, fettreducerat (http://www.bodystore.com/3/sv/artiklar/mandelmjol-eko-veg-400-gram)

0,5 dl hela linfrön

0,5 tsk bakpulver

1 tsk fiberhusk

1 dl kvarg

Salt, peppar, timjan oregano, basilika


Gör så här:
Vispa äggvitorna till hårt skum.

Blanda samman alla torra ingredienser. Tillsätt kvarg och äggvitorna.

Lägg degen på bakplåtspapper. Tryck ut degen platt med hjälp av ett annat bakplåtspapper. Gör en stor eller två små pizzor.

Förgrädda 5 minuter på 175 grader.

Lägg på valfri fyllning.

Grädda igen på högsta temperatur tills fyllningen fått färg och osten smält.


Näringsinnehåll pizzabotten/portion: 287 kcal, 34 g protein, 7 g kolhydrater, 13,5 g fett.




Av vidkoksbordet - 31 januari 2014 09:31

Denna frukost blev väldigt bra, en gröt som smakar morotskaka. Det ser inte mycket ut för världen, men tänk smet till morotskaka så förstår du!

Servera gärna med vaniljkräm och rivna morötter.

   

Ingredienser, 1 portion

0,75 dl havregryn

liten morot (50g) rinriven

2 msk äpplemos osötad

1 dl mjölk

1 dl vatten

0,25 tsk karademumma malen

0,5 tsk kanel malen

nypa salt

ev 1 msk stevia

0,5 skopa (15g) vasseprotein vanilj (kan uteslutas, ta då istället lite vaniljpulver)

2 äggvitor (kan uteslutas men gör gröten mer krämig och luftig samt ökar dessutom proteinmängden)

Vaniljkräm

50 g keso

1 msk stevia

1 krm vaniljpulver


Gör så här:

Blanda samman allt, förutom vassleproteinet och äggvitorna, i en kastrull.

Låt koka upp och koka på medelvärme under omrörning i några minuter.

Blanda i proteinpulvret. Tillsätt äggvitorna och rör hela tiden så det inte bildas klumpar. Låt koka ytterligare någon minut så det blir varmt.

Mixa keso, vaniljpulver och stevia till en jämn kräm. Toppa gröten med vaniljkrämen och lite rivna morötter.

Av vidkoksbordet - 31 januari 2014 09:23

Dessa blev väldigt goda med smak av kaffe. De är fluffiga och mättande. Servera gärna med vaniljkräm till. Perfekt till både frukost, mellanmål och kvällsmat. Fullt med protein och långsamma kolhydrater.

    

                                    

Ingredienser, 1 portion
0,75 dl havregryn
1 skopa (ca 30g) vassleprotein Cappuccino (alt. vanilj/choklad + 1 tsk snabbkaffepulver)
1 tsk bakpulver
1 msk stevia/sukrin
1 msk äpplemos osötad
2 msk kvarg
1 msk bryggt kaffe
Vaniljkräm
0,5 dl kvarg
0,5 dl keso
0,5 skopa vassleprotein vanilj


Gör så här:
Blanda samman alla torra ingredienser. Tillsätt övriga och mixa till en jämn smet.
Stek 2-4 små pannkakor i kokosfett. Överstek inte, då blir de torra.
Mixa samman ingredienserna till vaniljkrämen och servera med pannkakorna.
Strö eventuellt kakaonibs över.


Näringsvärde pannkakor: 283 kcal, 38 g protein, 21 g kolhydrater, 4 g fett.
Näringsvärde vaniljkräm: 124 kcal, 24 g protein, 3,5 h kolhydrater, 1,5 g fett.

Av vidkoksbordet - 27 januari 2014 20:24

Ingredienser:

150 g färsk ingefära
1,5 dl vatten
1 dl äppelcidervinäger
1/2 tsk salt
0,5 dl honung


Gör så här:
Skär ingefäran i lövtunna skivor tvärs över trådarna.
Blanda alla ingredienser i en kastrull. Koka upp. Låt koka på
svag värme i 20 minuter under lock.

Häll kokande hett i små glasburkar.
Lägg lock på och låt svalna.
Öppnade burkar ska förvaras i kylskåpet i max en vecka.

 

Av vidkoksbordet - 27 januari 2014 16:51

God eoch enkel middagsmat. Jag panerade i vetemjöl och ströbröd som är kolhydratrikt, men väl något annat om du vill undvika dessa produkter.

Jag gjorde en hel plåt med rotfrukter, perfekt att spara  och göra matlådor. Tänk på att göra potatisbitarna störst och kolrotsbitarna och rödbetsbitarna minst för de har olika tillagningstid.

   

Ingredienser, köttet

1 skinksnitzel/person

ägg, vetemjöl, ströbröd


Gör så här:

Banka ut köttet. Doppa i vetemjöl, ägg och sedan ströbröd. Salt och peppra.

Stek på medelvärme.

 
Ugnsrostade rotfrukter, en plåt

Potatis (några stycken)

Kolrot (en liten)

Palsternacka (en)

Rödbeta (en brukar räcka till en hel plåt)

Rödlök (en)

Svamp (ett gäng)

Morot (några stycken)

1 msk olivolja

2 msk balsamvinäger

Salt, svartpeppar, basilika


Gör så här:

Skala och dela allt i bitar.

Ringla över olivolja, balsamvinäger, salt, svartpeppar och basilika. Rör om.

Tillaga på 225 grader i 45 minuter. Rör runt någon gång under tillagning.

Presentation


Välkommen till mitt köksbord.
Här kommer jag dela med mig av vissa delar av min vardag och av olika erfarenheter och framgångar med min träning, kost och hälsa. Allt för att inspirera mig själv och motivera mig att inte ge upp i förtid.

Alla recept

Senaste inläggen

Hittarecept.se

Matbloggstoppen

Kategorier

Fråga mig

5 besvarade frågor

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards